TYKKÄÄ KOLMAN KODOSTA FACEBOOKISSA

maanantai 11. helmikuuta 2013

Kolman Koto –suunnittelupalaveri 7.2.2013


Kolman kylän aktiiveja
















Torstai-iltana kymmenkunta Kolman kyläläistä jatkoi hankkeen suunnittelupalavereita Kolman koululla projektipäällikkö Markku Leväsen johdolla. Ensimmäisissä tapaamisissa tammikuun alussa sovittiin jo kevään palavereiden alustavista sisällöistä ja aikatauluista. Torstaina aiheena olivat mm. potentiaaliset asukasryhmät ja asuinalueen ekologisuus.

Kuinka Kolman Kodossa ekologisuus huomioidaan?
















Näin hankkeen alussa luodaan työkalu asukaslähtöisen maaseutuasumisen suunnitteluun. Tässä kehittämistyössä kyläläisten panos on ensisijaisen tärkeää, toteaa Markku. Työkalun tarkoitus on selventää mahdollisille asukasryhmille tekijöitä, jotka tulisi huomioida jo asuinalueen suunnitteluvaiheessa. Työkalun avulla saadaan esimerkiksi kartoitettua millaista ekologisuus astetta potentiaaliset asukkaat haluavat asuinalueelle tai millaisia yhteistiloja alueelle tarvitaan. Työkalusta luodaan internetiin ja messuosallistumisia varten kyselyt, jossa halukkaat pääsevät luomaan oman näkemyksensä Kolman Kodosta. Työkalun tuottamia tuloksia käytetään hyväksi alueen suunnittelussa ja alueesta tehtävissä havainnekuvissa.

Kolman Koto –hankkeen edistymistä voi seurata niin Facebookissa tai blogista, joka löytyy osoitteesta www.kolmankoto.blogspot.fi.

Seuraava tapaaminen on torstaina 28.2. klo 18.00 Kolman koululla. Tuolloin paikalla on myös jätevesineuvoja Tuula Pirttimäki Omavesi-hakkeesta kertomaan oikeaa tietoa maaseudun vesihuollosta. Tuulan tietoutta kannattaa tulla käyttämään hyväksi, mikäli mieltä painaa vaikka jokin omaan talouteen liittyvä jätevesien käsittelyyn liittyvä asia.
Kolman Koto –hankkeen suunnittelupalaverit ovat kaikille avoimia, joihin toivotaan osallistujia myös muilta kyliltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti