TYKKÄÄ KOLMAN KODOSTA FACEBOOKISSA

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Geokätköily - Kolman Koto

Eilen illalla kyläläiäset kokoontuivat Kolman Koto -hankkeen puitteissa pohtimaan geokätkön perustamisesta Kolmalle.

Illan vetäjänä toimi kokenut geokätköilyn harrastaja Jukka Metsojoki. Hän perehdytti kuuliat geokätköilyn saloihin ja kätkön laatimiseen.

Kolman Kotoon geokätkö?
















Mitä geokätköily sitten on?

Geokätköily (engl. geocaching) on ulkoiluharrastus, jossa piilotetaan ja etsitään geokätköiksi kutsuttuja rasioita. Kätköjä etsitään GPS-satelliittipaikannuksen avulla, mutta laitteen käyttö ei ole välttämätöntä. Geokätkön koordinaatit ja muut tarpeelliset tiedot kätkön löytämiseksi ilmoitetaan kätkökuvauksessa, joka julkaistaan jollain harrastuksen Internet-sivustoista. Tyypillinen kätkö koostuu vedenpitävästä säiliöstä, ja sisällä olevasta lokikirjasta, johon kätkön löytäjät voivat lisätä nimensä sekä käyntipäivän.


Lähde: Wikipedia

Geokätköt on aina tehtävä kätköilijöitä varten eikä kaupallista markkinoitia varten. Markkinointi pitää siis tapahtua todella hienovaraisesti ja tähän pyritään myös hankkeessa. Houkuttelemaan vierailijat ihastelemaan Kolman kaunista maalaismaisemaa ja vahvistamaan kuvaa aktiivisesta kylästä.
Milloin ja mihin mahdollinen kätkö tehdään? No, sitähän ei paljasteta vielä. Kun kätkö on valmis ja hyväksytty www.geocaching.com sivustolle niin ties vaikka palkitsemme ensimmäisen löytäjän.

Kuva: Sami Iskari


 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti