TYKKÄÄ KOLMAN KODOSTA FACEBOOKISSA

perjantai 19. huhtikuuta 2013

OmaMökki -messut 2013



Kolman Koto –hanke osallistui OmaMökki -messuille 11.-14.4.2013. Messuilla esiteltiin hanketta sekä yritettiin saada kävijöitä kiinnostumaan yhteisöllisestä asumisesta maaseudulla. Vierailijoilla oli osastolla mahdollisuus luoda oma Kolman Kotonsa kyselyn kautta ja osallistua näin arvontaan. 





















Hanke oli mukana Joroisten, Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan kunnan yhteisosastolla. Tarjolla oli mm. kuntien tonteja ja esitteitä tulevista tapahtumista.






 









Järjestäjän ilmoituksen mukaan messuilla vieraili neljän päivän aikana yli 58 0000 kävijää. Osastollamme vierailivat lähinnä kesäasukkaita sekä aikaisemmin paikkakunnalla asuneet. He halusivat kuulla paikkakunnan kuulumisista tai saada tietoa tulevan kesän tapahtumista. Harvat olivat kiinnostuneet tontti tarjonnasta saatikka sitten Kolman Koto –hankkeesta. Poikkeuksiakin oli onneksi joukossa ja heiltä kanssaan pääsin vaihtamaan ajatuksia niin ryhmärakennuttamisesta, ekologisuudesta ja yhteitsöllisyydestä.






Messuosaston takaseinän suuressa kartassa oli esillä myös hankkeen kohde eli Kolman kylä.







Kolman kylä kartalla

















Kolman Koto –hanke toimi messujen aikana Joroisten kunnan osalla osastoa. Tiskillä oli tarjolla kävijöille omassa pöytätelineessään Löydä Kolman Koto –esite sekä tableltti ja kannettava tietokone, joiden avulla pystyi luomaan oman Kolman Kodon ja näin osallistumaan arvontaan. Kannettavassa tietokoneessa pyöri välillä myös hanketta esittelevä esitys.




















Hankkeen esitteitä oli saatavilla myös kuntien esitetelineiden vierestä käytävältä. Esitteitä jaettiin myös osaston ohikulkijoille.




















Mitä sitten messuilta jäi käteen. Messuvieraita on vaikea saada pysähtymään ja keskustelemaan esiteltävästä aiheesta. Hankkeemme on vielä niin alkutaipaleella, ettei meillä ollut tarjota messuvieraille oikein mitään konkreettista. Vuoden kuluttua kun meillä on havainne kuvia alueesta ja laskelmat mitä omakotitalo Kolman Kodossa tulisi maksamaan niin kiinnostus saattaisi olla suurempaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti